donderdag 17 september 2015

Meertalig voorleesuurtje


Tijdens de voorleesweek van 21 tot 29 november organiseert de bibliotheek voor de eerste keer meertalige voorleesuurtjes voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers die willen voorlezen in een andere taal dan het Nederlands of in het Nederlands.

Hebt u zin om in de bibliotheek voor te lezen aan kinderen in één van de volgende talen? 
Nederlands, Turks, Bulgaars, Arabisch, Russisch, Slovaaks, Pools, Frans, Spaans, Portugees , Engels… U leest in duo voor: de ene voorlezer leest een pagina in het Nederlands, de andere leest meteen daarna dezelfde pagina in een andere taal. Zo kunnen kinderen genieten van een verhaal in twee talen. 

Begin november is er een vormingsmoment om samen te oefenen in meertalig voorlezen. 

De voorleesuurtjes zijn gepland in 6 bibliotheken op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag tijdens de voorleesweek. 

Het meertalig voorleesuurtje in november kadert binnen twee projecten: 

- de jaarlijkse Voorleesweek (zie www.voorleesweek.be), een initiatief van Stichting Lezen, met activiteiten in scholen, bibliotheken en boekhandels

- het project ‘Nijntje en Nina’ rond diversiteit in kinderboeken, een initiatief van uitgeverij Mercis, met een tentoonstelling in verschillende bibliotheken

Interesse? Neem contact op met bibliotheekcommunicatie@stad.gent , tel. 09/266.71.35 of ga langs in Bibliotheek Zuid (Dienst Publiekswerking). Graag vóór 15 oktober 2015, zodat ze tijdig voorleesduo’s kunnen samenstellen en het programma bekendmaken.

Meer info via : https://stad.gent/bibliotheek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten